Een zwak voor oude en authentieke spullen hebben we altijd al gehad; die kwam natuurlijk niet pardoes uit de lucht vallen. Je trof ons altijd al aan op rommelmarkten, sneupend naar fraaie en unieke items. Of in een muf antiekzaakje, met de vinger wrijvend over een oud notenhouten tafeltje.
 
Enfin. Onze (van Diana en Gerard) voorliefde voor ‘oude en authentieke’ spullen was er dus al een tijdje, maar nam een grote en snelle vlucht toen Diana op een dag met twee oude gymnastiekbankjes thuis kwam en Gerard aan de slag ging om het oude hout weer tot leven te brengen en de bankjes restaureerde. Twee dagen later werden, tot onze vreugde, beide herboren bankjes op de plaatselijke rommelmarkt verkocht. Twee min of meer afgeschreven bankjes hadden we om weten te toveren tot twee prachtige interieurstukken, waar notabene flink op werd geboden, daar voor dat houten kraampje.
De animo voor de recyclede bankjes maakte dat we al snel nog enkele mooie oude spullen kochten, die eveneens gingen opknappen en dat we ook hiervoor al snel een nieuwe blije eigenaar hadden gevonden.
 
Sindsdien was er eigenlijk geen houden meer aan en proberen we alles wat wij ‘old, weird and wonderful’ vinden, te redden van de vuilnisbelt, stoffige kelders en boerenschuren. Er is immers ‘vroeger’ zoveel moois geproduceerd, bovendien vaak ook veel sfeervoller en beter van kwaliteit dan de huidige producten, dat wij ons simpelweg geroepen voelden om op zoek te gaan naar nog meer mooie items die ‘een tweede leven’ verdienen.
 
 
 
Wat wij zoal verstaan onder ‘old, weird and wonderful’, is niet zo eenvoudig uit te leggen. Over het algemeen is het betreffende item ´oud´, zien we er de schoonheid van in en is het meestal toe aan restauratie, zoals bijvoorbeeld vaak het geval is bij de oude Bauhaus lampen. Maar soms is het ook ‘gewoon’ een oud en merkwaardig item, waarvan het gebruiksnut ons heden ten dage totaal is ontschoten, maar dat we juist daarom zo bijzonder vinden en onder de aandacht willen brengen. Enfin: op onze website tref je tal van items aan die een aardig beeld schetsen van wat wij onder ‘old, weird and wonderful’ verstaan. We hopen in ieder geval dat ook jij zo nu en dan -net als wij- een bewonderende ‘wauw!’ over je lippen laat rollen.
 
Veel plezier!
Diana & Gerard
PLED
KvK-nummer:74061917
BTW-nummer: NL001392039B48